Generelt om CrossFit Copenhagen

Kilde: http://ivaekst.dk/i

Kilde: http://ivaekst.dk/i

I Danmark er et af crossfit’s samlingspunkter en stor samling af træningscentre. Selskabet bag disse er Crossfit Copenhagen som i skrivende stund har 13 boxe (læs: træningscentre) rundt omkring i landet, der specificere sig i en slags træning – nemlig crossfit. Selskabet blev oprettet i 2007 af ejerne Andreas Bang og Klaus Vesti, og var her de første der fik træningsmetoden ind i den danske træningskultur, med egne selvstændige træningscentre. I hvert center er der ansat veluddannede crossfit-instruktører som alle har erfaring indenfor fysisk træning og elite-idræt.

Hele selskabet viser et stort engagement for at skabe et godt netværk for alle udøvere af træningsmetoden, samt at skabe et træningsmiljø omkring dedikerede trænere som har styr på hvad de lærer fra sig.

På Crossfit Copenhagens egen hjemmeside, udtrykkes der en vision om at skabe gode og effektive resultater for deres medlemmer igennem brug af kvalitetsfaciliteter, god og kvalificeret coaching, og sidst men ikke mindst, effektiv programlægning for alle medlemmer.

Dette er altså en af Danmarks største og mest integrerede centraler, som giver effektiv mulighed for at komme ordentligt ind i crossfit’s verden, uden at gå i faldgrupper der kan opstå i forbindelse med forkert coaching eller lignende. Crossfitcentret udfører derudover daglige WOD’s (workout of the day), som holdtræning, så alle medlemmer har gode muligheder for at presse sig selv endnu mere og presse sig selv og sine træningskammerater effektivt. Altså er der også rig mulighed for at skabe et godt netværk samt fællesskab omkring sin træning.

Åbningstider i CrossFit Copenhagen

Åbningstiderne variere hos Crossfit Copenhagen fra box til box, ligesom deres WOD’s og andre aktiviteter opsættes af den enkelte box’s personale og instruktører, hvor der dog på Crossfitcopenhagen.dk, kan findes et ugentligt skema for hver enkel box’s programmer.

WOD’s og andre aktiviteter ligger gennemsnitligt på forskellige tidspunkter af dagen, hvor der på de fleste programmer kan ses, at der især afholdes disse holdtræninger i morgentimerne, samt hen ad den sene eftermiddag. Dette giver dig altså god mulighed for at nå en WOD inden arbejde eller studie, eller på vejen hjemad. Centrenes generelle åbningstider er gennemsnitligt meget alsidige, og vil passe ind i de flestes daglige rutiner, hvor der i langt de fleste boxe er aftenåbent, og en meget tidlig åbningstid, som gør det fordelagtigt at få gennemført dagens kalorieafbrænding om morgen og få en god start på dagen. De gennemsnitlige åbningstider i de forskellige af Crossfit Copenhagens åbningstider ser således ud:

mandag: 05:45-22:00

Kilde: CrossfitCopenhagen.dk

Kilde: CrossfitCopenhagen.dk

Tirsdag: 05:45-22:00

Onsdag: 05:45-22:00

Torsdag: 05:45-22:00

Fredag: 05:45-22:00

Lørdag: 7:45-18.00

Søndag: 7:45-18.00

I forhold til almene fitnesskæder, såsom Fitnessworld, er åbningstiderne en smule kortere på aftentimerne men vil i de flestes daglige rutiner, sagtens kunne passe ind. Dog er åbningstiderne i weekenderne begrænsede, og her kræves det dog at din træning ligger imellem morgen og eftermiddag, selvom dette dog ikke vil være en problemstilling for mange.

Priser

Prisniveau’et hos Crossfit Copenhagen ligger i forhold til det almene fitnesscenter relativt højt. Hos crossfit-kæden er der mulighed for 2 forskellige abonnementer hvor det billigste ligger til en månedlig pris på 369,-. Til dette medlemskab får du mulighed for at træne i alle Crossfit Copenhagen’s centre, samt benytte alle holdtyper som der bliver afholdt rundt omkring i landet hos selskabet. Udover dette vil du have mulighed for at benytte 2 hold om dagen, samt have adgang til personlig holdtræner. Udover dette er der i flere af selskabets centre dørsystem så du selv kan låse sig ind selvom der ikke er åbent i receptionen, og derfor kan benytte centeret selvstændigt. Sidst men ikke mindst giver dette medlemskab dog kun adgang til træning fra 06.00-16.30, hvilket gør at dette abonnement altså primært henvender sig til dig der har brug for at kunne benytte dit træningscenter i dagstimerne.

Kilde: CrossfitCopenhagen.dk

Kilde: CrossfitCopenhagen.dk

Den anden mulighed der er for medlemskab, er deres mest populære valg – men dog er dette medlemskab også dyrere. Dette medlemskab ligger til en pris på 449,- om måneden og giver mulighed for alle de ovennævnte ting som der også inkluderes i det andet medlemskab. Dog har du med dette selskab mulighed for at benytte centeret i hele åbningstiden, så du kan træne lige præcis når du vil inden for åbningstiderne. Dette medlemskab er dog markant billigere hvis du er studerende, da de giver mulighed for studierabat. Dette gør at du som studerende kun skal betale 369,- om måneden for det store medlemskab der tillader dig at benytte centeret i fuld åbningstid.

Da priserne generelt ligger en del over det gennemsnitlige fitnesscenters, skal det dog nævnes at der i Crossfit Copenhagen’s centre, er lagt et utroligt stort fokus på at have helt optimale muligheder for holdtræninger. Hvis der kigges på et tilfældigt af selskabets træningscentre, vil det kunne ses at der er omkring hver time er et nyt hold der starter, hvilket også kræver et utroligt stort antal professionelle instruktører, der sørger for at alle hold har et effektivt og optimalt forløb hvor alle udfordres ud fra deres egne niveau’er.

Kundeservice og Crossfit Copenhagen anmeldelser

Da det som ethvert normalt fitness-center er vigtigt at personalet er imødkommende og servicemindede, gælder samme forventninger for de boxe som Crossfit Copenhagen har opført rundt omkring i Danmark. For at få fat i brugernes egne meninger, er der taget udgangspunkt i brugeranmeldelser fra TrustPilot.dk, hvor medlemmer selv har skrevet om egne oplevelser, og vurderet centeret som en samlet helhed.

Crossfit Copenhagen klarer sig generelt set utroligt godt i anmeldelserne, og har en gennemsnitlig bedømmelse på 4/5 stjerner, hvoraf over 80% af anmelderne har valgt at give selskabet for enten 4 eller 5 stjerner.

Kilde: http://product-images.imshopping.com/

Kilde: http://product-images.imshopping.com/

En anmeldeler der deler majoritetens meninger om Crossfit Copenhagen er Signe Sørensen, der med overskriften ”Super Profesionelle” har valgt at give selskabet hele 5/5 stjerner med følgende tekst:

”Aldrig har jeg prøvet en sport der er så motiverende som crossfit, og jeg har kun været ovenud tilfreds med CrossFit Copenhagen. Super kompetente coaches, gode faciliteter samt en god team spirit blandt crossfitterne. Man får noget for alle pengene! :-)” – 25 Februar 2014

Her Er kun ros tilovers for crossfit-kæden, hvor der især fremhæves gode coaches samt et fantastisk sammenhold. Dette giver altså et utroligt godt førstehåndsindtryk af den stemning som hersker i selskabernes boxe, og næste anmelder er intet mindre end enig i samme udsagn. Kim Harms har med overskriften ”Det bedste sted at træne” ligeledes valgt at give Crossfit Copenhagen 5/5 stjerner med teksten:

”Jeg meldte mig til crossfit for ca 7 mdr siden og jeg har på intet tidspunkt fortrudt

Jeg er har aldrig været i bedre form end jeg er i dag, har fået en masse nye venner og får fornøjelsen af at blive trænet af de bedste træner.

Der er trænings niveau for alle, så lige meget om du er nybegynder eller om du er hardcore athlet så vil der helt sikkert være en WOD man kan være med til.

Kan varmt anbefale Crossfit Copenhagen-Trykkeriet.” – 11 Januar 2015

Igen fremhæves der en stabil kompetence fra personalets side af, hvilket tydeligvis får brugerne til at føle sig velkommen og ønskede i boxene – en kvalitet som de fleste formentlig vil vægte højt hos et træningspersonale. Alt i alt tegner der sig altså et billede af et træningscenter med optimale faciliteter, gode instruktører, og ikke mindst et fantastisk sammenhold imellem medlemmer og personale.

Opsamling

Kæden er samlet set en fantastisk løsning til dig der vil i gang med crossfit eller måske bare leder efter et sted der tilbyder dig det bedste indenfor træningsmetoden. Her er fra personalets side utrolig god service og udstråling, og samtidigt er der ikke gået på kompromis med selskabets faciliteter eller muligheder. Hvis du sætter pris på fælleskab omkring din træning, er der massere af muligheder når det kommer til aktiviteter og holdtræning, og selvom prisen ligger højere end det gennemsnitlige prisleje hos normale fitnesscentre, er man også sikker på man får god kompetence og kvalitet for sine penge.