Står du og vil gerne i gang med at træne, men har et hav af faktorer som demotiverer dig? Du har måske ikke lige mulighederne for træning derhjemme? Eller også har du bare ikke lyst til at investere hele opsparingen i træningsmaskiner, for så at lave garagen eller kollegieboligen om til et stort træningslokale med en bil eller seng i midten? Den bedste måde at komme i gang på er at starte i et træningscenter!

Kilde: cdn.playbuzz.com

Kilde: cdn.playbuzz.com

Der findes at kæmpe stort udvalg af forskellige fitness-centre i Danmark, som hver især har deres egne fordele og ulemper. Her er der både større og mindre kæder af fitness-centre, hvor det er muligt at finde medlemskaber til alle behov, og til ethvert budget. Og udover at man slipper for en mindre ommøblering hjemme i privaten, er der en stor omgang fordele ved at tilmelde sig et træningscenter. Først og fremmest er det en let og overskuelig måde at få tilgang til et utroligt stort udvalg af både maskiner til styrketræning, såvel som maskiner til konditions- og kredsløbstræning. Altså vil du ikke have nogle undskyldninger om begrænsede muligheder for træning.

Udover dette, vil der i de fleste fitness-centre være muligheder for assistance for personale til f.eks. kostplanlægning eller programlægning, så du er helt sikker på at du kommer godt fra start, og kæmper dig imod dine resultater på den mest optimale måde som muligt. Udover det er der for dig der foretrækker et godt fællesskab og evt. motivation fra andre, muligheder for holdtræning i nærmest alle landets træningscentre, hvor der bl.a. findes crossfit, spinning og cirkeltræning. Flere af de store centre tilbyder også wellness tilvalg, så du samtidigt med at du holder dig sund og frisk, kan forkæle dig med bl.a. sauna, massage eller solarium, hvis dette er noget som du foretrækker.

Dog kan det være svært at finde ud af hvilket træning der passer til lige præcis dine behov. De fleste steder i landet er der store muligheder for at vælge imellem flere lokale centre, og for at du slipper for en større gennemgang, og et utal af prøvetræninger, har vi samlet en oversigt over nogle af de største og bedste fitnesskæder der findes i landet. Så er der ingen undskyldninger for at hænge hjemme på sofa’en!

Fitnessworld

Som landets absolut største fitnesskæde, er Fitnessworld det selskab der har flest centre i hele landet. Kæden har siden 2005 åbnet over 150 træningscentre i Danmark, og har i dag omkring 3.500 ansatte rundt omkring i centrene. Fitnessworld har fra det første åbnede center, fokuseret på at være utrolige konkurrencedygtige på prisen, samt give deres kunder en kvalitetsoplevelse på både service og udvalget af udstyr. Udover det har fitnesskæden indenfor de sidste år udvidet sig meget i forbindelse med deres muligheder for tilvalg til deres normale medlemskaber.

kilde: b.bimg.dk

kilde: b.bimg.dk

Mulighederne variere en smule fra center til center, men omhandler oftest tilvalg i form af wellness, solarium og lignende. De fleste af Fitnessworld’s centre har derudover meget alsidige åbningstider, så du har mulighed for at træne lige når det passer dig.

På Trustpilot ligger centeret vurderet med et gennemsnit på 3/5 stjerner, hvor næsten 70% af brugerne kun har ros tilovers for centerets muligheder, udstyr og dets personale.

Læs endnu mere om Danmarks største fitnesskæde samt deres priser, tider og muligheder i vores gennemgang af hele selskabet her.

FitnessDK

Endnu en af de kæder, som har træningscentre i nærmest alle dele af landet er FitnessDK. Når det kommer til størrelse kommer de på en solid 2. plads efter Fitnessworld, med deres 45 træningscentre der er placeret rundt omkring i landet, og samlet set har omkring 125.000 medlemmer. FitnessDK er centeret for dig der sætter stor pris på tilvalg og muligheder for variation. FitnessDK er ikke bare et træningscenter, fitnesskæden har nemlig et stort fokus på at tilbyde nogle af de bedste wellnessmuligheder, som f.eks. inkludere massage, solarium, spa og squash. Mulighederne variere fra center til center, men en fællesnævner for dem alle er at det er større fitnesscentre med store træningsarealer, hvoraf nærmest alle centrene kommer med muligheder for tilvalg. FitnessDK’s åbningstider henvender sig til de flestes behov, og når det kommer til priserne er der mulighed for basale medlemskaber til en rimelig pris, samt store medlemskaber der inkludere alt hvad du kunne forestille dig.

Kilde: FitnessDK.dk

Kilde: FitnessDK.dk

FitnessDK har en gennemsnitlig vurdering på 2/5 stjerner på Trustpilot, hvor det dog er over 1/3 af anmelderne der har givet fitnesskæden den bedste bedømmelse, med hele 5/5 stjerner på skala’en. For at du nemt kan finde ud af mere om FitnessDK’s åbningstider, priser og muligheder, har vi samlet en hel oversigt over alt hvad du skal vide om selskabet i artiklen her.

Dansk Fitness

Hvis du ikke foretrækker de helt store fitnesskæder, men dog foretrækker et mere simpelt og lokalt valg, er Dansk Fitness måske mere noget for dig. Dansk Fitness er en mindre kæde af træningscentre der har 12 centre placeret i alle dele af Danmark. Selskabet tilbyder simple og overskuelige medlemskaber som giver mulighed for enkelte tilvalg i nogle af centrene, men ellers er sat brugervenligt op med medlemskaberne. Kædens priser er på trods af størrelsen en smule høje, men dog er der prisfordele at hente for unge som gamle aldersgrupper, samt muligheder for firma’er for at etablere erhvervsaftaler. 

Kilde: personaleforeningen.holstebro.dk

Kilde: personaleforeningen.holstebro.dk

Fitnesskædens åbningstider er i forhold til de store konkurrenter en smule pressede, hvor der især i weekenden ikke er de mest alsidige åbningstider i forhold til hvad større konkurrenter tilbyder. Når det kommer til servicedelen af kæden, har brugerne givet Dansk Fitness et gennemsnit på 2/5 stjerne, hvor 2/3 af disse anmeldere har valgt enten at give kæden 4 eller 5 stjerner ud af 5. Her har brugerne især lagt vægt på personalets gode udstråling og måde at udøve service på.

For at finde ud af meget mere om Dansk Fitness og deres kvaliteter, kan du læse mere i vores oversigt over selskabet for at finde ud af om det er det rigtige center for dig. Læs den lige her.

Konklusion: De bedste fitnesscentre

De 3 forskellige fitnesskæder der er taget fat på har hver deres fordele og ulemper. Hvor der er klare fordele hos nogle af disse, vil det i sidste ende altid ende med at blive gjort op i personlige prioriteringer samt personlig smag, når det kommer til hvilket center der er det perfekte til netop dig. Hos Fitnessworld er der utrolig stærke fordele på prisen, hvor du med deres mulighed for tilvalg og derudover fornuftige priser, har mulighed for at skræddersy din træning lige netop til dig. Dette vil altså til størstedelen af folket være en idéel løsning til at komme godt i gang med en seriøs og effektiv træning. Ligeledes gives der anledning til dette i FitnessDK, hvor man dog må regne med et lidt højere prisleje. Her er der dog perfekte muligheder til dig som vil bruge dit træningscenter til mere end bare træning, da kæden formentlig er den med flest mulige tilvalg, så du kan forkæle dig selv efter en hård omgang kalorieforbrænding. Hvis du dog mere er til det lokale og overskuelige, og egentlig føler dig godt tilpas med bare at få sat det nødvendige til rådighed, er Dansk Fitness en mulighed for dig. Kæden holder deres centre mere lokale og med enkelte tilvalg, samt gode træningsarealer så du med god mulighed kan få noget ud af træningen.

Uanset hvad, vil et af disse steder på den ene eller den anden måde sikkert kunne fange din interesse og skabe de perfekte rammer for din træning! Held og Lykke!