Kilde: http://absi.lv/

Kilde: http://absi.lv/

Dansk Fitness er i forhold til større kæder såsom Fitnessworld og FitnessDK, en mere national kæde af fitnesscentre der findes i betydeligt mindre mængder end de større kæders centre. Fitnesskæden har 12 centre her i Danmark, med beliggenheder på Sjælland, Odense og i Jylland. Dansk fitness har lagt deres fokus på at levere kvalitet til rimelige priser, og har derudover et umiddelbart fokus på træningsarealer og konditionsmuligheder i deres centre.

Åbningstider i Dansk Fitness

Dansk fitness har som kæde ikke de bredeste åbningstider som kan findes på markedet, og i forhold til de større konkurrenter på markedet, vil man hvis man leder efter mulighed for sen aftentræning eller en solopgangstræning, blive en kende skuffet. Dog vil det for dagstræneren opfylde de basale krav for åbningstider, dog uden at man kan kalde dem for særdeles fleksible.

Dansk fitness’ centre har omtrent de samme åbningstider alle sammen, og deres åbningstider for den normale uge ser således ud:

Mandag: 06.00-21.00 

Kilde: http://i.ytimg.com

Kilde: http://i.ytimg.com

Tirsdag: 07.00-21.00

Onsdag: 06.00-21.00

Torsdag: 07.00-21.00

Fredag: 06.00-19.00

Lørdag: 08.00-17.00

Søndag: 08.00-15.00

Her kan det ses at især åbningstiderne i weekenden, kan være ubekvemme for dig der evt. har et arbejde hvor der falder lørdagsvagter i dagstimerne eller lignende. Et andet element der kan være en belastning for den individuelle planlægning af træningstider, kan være de skiftende morgentider i hverdagen, der hvis du planlægger meget tidlig træning imellem 06.00-07.00, kan være svær at få ind i sin rutine. Dog vil det for den almene bruger der har brug for for- eller eftermiddagstræning, ikke være et større problem med disse åbningstider.

Prisen på et medlemskab 

Dansk Fitness’ har meget enkle muligheder når det kommer til medlemskabstyper, og har valgt at arrangere deres medlemskab på en enkelt måde og inkludere de relevante ting i dette. Dog er der i nogle centre en opdeling af disse, hvor der er mulighed for at vælge sit medlemskab som enten Guld, Sølv, eller Bronze alt efter hvad du har behov for. Forskellene på hvad disse opdelinger indeholder, er dog varierende fra center til center, og ligeledes er priserne, da denne mulighed kun er at forefinde i enkelte af Dansk Fitness’ centre. Dette vil altså sige at du ikke kan præge dit eget medlemskab i større grad, men derimod har den valgmulighed at benytte det faste medlemskab som bliver tilbudt til alle kunder. Dog ligger fitnesskædens priser imod forventning. Priserne er i den høje ende af skala’en når man sammenligner med de andre konkurrenter på markedet, hvor der dog er mulighed for aldersrabat eller firmarabatter.

Det basale medlemskab der tilmeldes betalingsservice ligger til en pris på 299,- og er i sammenligning med Fitnessworld og FitnessDK, dyrere end deres muligheder for basismedlemskaber. Dog kan man med dette medlemskab benytte alle landets Dansk Fitness centre i hele åbningstiden, og derudover også modtage gratis programlægning, måling af fedtprocent, samt benytte de hold der bliver afholdt i centrene.

Hvis dette dog skal betales kontant på månedsbasis er prisen dog på hele 379,-.

Kilde: barfodskilte.dk

Kilde: barfodskilte.dk

Som ung under 27 år har du dog en fordel i Dansk Fitness, da de tilbyder alle på under 27 år, et medlemskab med samme muligheder til kun 234,- om måneden. Det samme gælder hvis du er over 60 år, da du så er kvalificeret som senior og på denne måde også kan modtage et medlemskab til 234,- om måneden.

Til de helt unge tilbydes der et abonnement som Dansk Fitness har valgt og kalde for ”Fitkids”.

Dette abonnement er lavet til de helt små imellem 8-14 år, og ligger til en pris på 169,- om måneden. Der fremgår ingen informationer om restriktioner vedr. dette medlemskab, selvom man dog må formode at det for de helt mindste kræver følgeskab fra værge, eller lignende at benytte dette.

Som en ekstra fordel er der hos Dansk Fitness muligheder for mængderabat igennem firmaordninger, hvor du ved erhvervsaftale på minimum 3 brugere, vil skulle betale 279,- om måneden som bruger, i stedet for 299,-. Hvis erhvervsaftalen dog dækker et minimum på 10 brugere, vil hver bruger dog kun skulle betale 215,- om måneden, hvilket altså gør det ganske fordelagtigt at tegne sit medlemskab igennem en erhvervsaftale, hvis dette selvfølgelig er en mulighed.

Kundeservice: Anmeldelser af Dansk Fitness

Da det som med alle andre fitnesskæder er vigtigt at service og kundebetjeningen er iorden, er der taget udgangspunkt i kundernes egne ord fra Trustpilot.dk. Her er der skrevet 9 forskellige anmeldelser af Dansk Fitness, som giver udtryk for kundernes subjektive holdninger og deres egne oplevelser, om det så må omhandle ris eller ros. Dansk Fitness har en gennemsnitlig vurdering på Trustpilot, hvor kunderne har givet et sammenlagt resultat på 2/5 stjerner, altså er dette en bedømmelse der ligger under middel. Dog er 2/3 af disse anmeldelser på enten 4 eller 5 stjerner ud af 5 mulige, hvilket dog fra majoritetens synsvinkel ser relativt positivt ud.

Kilde: www.absi.lv

Kilde: www.absi.lv

Anmeldelserne fra Trustpilot, er i modsætning til de større selskabers anmeldelser, knap så aktuelle i tid og den første anmeldelse er skrevet af brugeren John Kristensen som har givet centeret 2/5 stjerner:

Det er meget godt at i på jeres hjemmeside fortæller at guldkortet er det mest solgte men det er åbenbart også det eneste i sælger, ihvertfald i Stege hvor jeg bor.

Sølvkortet som i fortæller er for dem som kun kommer i det lokale center kan sjovt nok ikke erhverves i stege????” – 10. Januar 2014

Selvom anmeldelsen ikke er ny, giver den et klart billede om at Dansk Fitness’ hjemmeside umiddelbart fremstår som uorganiseret og vildledende i forhold til hvordan de enkelte centre er sat op mht. organisering. Der kritiseres dog hverken på service eller træningcentrets kvalitet, hvilket gør at anmeldelsen primært giver et billede af at organiseringen halter en smule.

En anden anmelder skriver dog rosende ord om kæden. Brugeren Nynne Monroe har valgt at give Dansk Fitness 4/5 stjerner og har skrevet følgende:

”Jeg har trænet i dansk fitness i randers og har været ret glad for det.

Desværre lukker de bare allerede kl 14 i weekenden, hvilket jeg syntes er en smule tidligt og så kan det være ret irriterende når folk har børn med som render og råber og svinger sig i maskinerne.

Ellers lækre lokaler med godt udvalg af udstyr og god betjening.” – 27. April 2012

Her fremgår det tydeligt at de begrænsede åbningstider har trukket ned på kvaliteten, selvom de dog i dag er gjort længere. For nogle vil det som denne her anmeldelse formulere det, også være en ulempe at der ikke er en højere aldersgrænse i Dansk Fitness’ træningscentre, hvor der altså også kan være mulighed for de helt små at opholde sig. Sidst men ikke mindst roses både udvalget af udstyret samt de ansattes måde at betjene kunderne på. Dette er den næste bruger, Anne Kathrine Vestergaard Jensen, også enig i, hvilket fremgår i hendes anmeldelse hvor hun giver fitnesskæden hele 5/5 stjerner:

”Går i fitness centeret i Vanløse som har de sødeste og bedste instruktører. Derudover elsker jeg måden hvorpå man logger sig på og melder sig til træning på.” – 12 Juli 2010

Endnu en anmeldelse hvor der igen kun er gode ord tilovers for Dansk Fitness’ personale. Når man

kigger på anmeldelserne som helhed, fremgår der en god og varm service som man kan forvente at blive mødt af i Dansk Fitness’ centre. Administrationen af holdtræning fremgår som nem og brugervenlig, samt at der generelt hersker en god stemning omkring centrenes udstyr og personale.

Opsamling

Når alt kommer til alt, er Dansk Fitness nogle stabile og gode træningsløsninger, hvis man har brug for en simpel løsning og foretrækker det lokale. Priserne ligger lidt højt i forhold til det udbytte som man dog bliver tilbudt, og i forhold til de større konkurrenter på markedet, biddrager Dansk Fitness som sådan ikke med noget nyt eller unikt. Dog fungerer det godt som hvad det er, nemlig et helt normalt træningscenter.