Kilde: Fitnessworld.com

Kilde: Fitnessworld.com

Når man beder folk om at nævne navnet på et vilkårligt fitnesscenter, vil de fleste nok sige Fitnessworld, og det er der faktisk en rigtig god grund til. Fitnessworld er Danmarks ubestridt største fitnesskæde med 150 forskellige fitness-centre i hele Danmark. Med deres utrolig høje medlemstal på over 450.000, gør dette altså centeret til det største i Danmark og tager det samtidig ind på en 8. plads for største fitnesskæde i Europa. Kæden er startet og stadig ejet af Henrik og Sophie Rossing. De åbnede landets første Fitnessworld træningscenter i år 2005, og har derefter åbnet og overtaget forskellige centre på landsdækkende basis. Fra starten af har Fitnessworld udfordret sine konkurrenter på priserne og samtidigt afskaffet bindingsperioden på deres træningsabonnementer.

Åbningstider Fitnessworld

Fitnessworlds åbningstider variere en anelse fra center til center, men dog har de fleste centre meget alsidige åbningstider der, i forhold til gennemsnittet, præstere slå dørene op en smule tidligere, samtidigt med at de holder åben i en del længere end f.eks. FitnessDK. Tiderne passer perfekt til langt de fleste kunder, og gør at du har mulighed for at træne lige når det passer dig, uanset om det så er meget tidligt – eller meget sent. De gennemsnitlige åbningstider for landets Fitnessworld-centre ser omkring således ud:

mandag: 05:30-00:00

Kilde: http://i.ytimg.com

Kilde: http://i.ytimg.com

Tirsdag: 05:30-00:00

Onsdag: 05:30-00:00

Torsdag: 05:30-00:00

Fredag: 05:30-20:00

Lørdag: 06:00-18:00

Søndag: 06:00-22:00

Priser

Hos Fitnessworld, har du som kunde mulighed for at vælge imellem 5 forskellige medlemskaber. Det billigste medlemskab hos fitnesskæden ligger på en utrolig lav pris. For 99,- om måneden, får du mulighed for at træne i dit lokale Fitnessworld center i åbningstiderne imellem 21-06. Dette medlemskab tillader brug af træningsarealerne, og inkludere ikke holdtræning. Hvis man med dette medlemskab vil benytte fitnesscenteret på et andet tidspunkt, koster det 20,- pr. gang. Der er mulighed for at melde sig til dette medlemskab i 65 af landets centre, og medlemskabet henvender sig primært til dig der har brug for en tidlig morgentræning, eller foretrækker at få sved på panden i de sene timer, og træne om aftenen. 

Kilde: www.fitnessworld.dk

Kilde: www.fitnessworld.dk

I 18 af Fitnessworlds træningscentre i landet, er der mulighed for deres medlemskab til 149,-. Dette medlemskab tilbyder dig at benytte dit lokale Fitnessworld center i hele åbningstiden, hvor du frit kan afbenytte træningsarealerne. Holdtræning er i dette medlemskab ikke inkluderet, og henvender sig derfor primært til dig som foretrækker en selvstændig træning, hvor du kan sætte egne mål og træningsprogrammer.

Hvis du dog har planer om at benytte holdtræning hyppigt, vil det kunne betale sig bedre at kigge nærmere på det næste medlemskab. Dette medlemskab tillader dig at bruge dit lokale center i den fulde åbningstid, hvor der kan benyttes både fri holdtræning samt afbenyttelse af træningsarealerne.

Dette medlemskab kan tegnes til 50 af landets centre, og koster 199,- om måneden.

Hvor alle de nævnte medlemskaber, kun tillader dig at benytte et center som frit stamcenter, er der et medlemskab for dig som vil have muligheden for at benytte alle landets Fitnessworld centre, uden at skulle betale ekstra. Medlemskabet tilbyder både mulighed for fri holdtræning og afbenyttelse af træningsarealer, samt at du kan bruge dit medlemskab gratis i alle landets centre i deres fulde åbningstid. Dette er det eneste medlemskab som er tilgængeligt i absolut alle kædens fitnesscentre til en pris på 249,- om måneden.

En fællesnævner imellem alle medlemskaberne er, at der hos Fitnessworld tilbydes Mulighed for cirkeltræning, kostvejledning, programlægning, fri anvendelse af alle vægte og maskiner, samt mulighed for op til 50% rabat igennem fitnessworlds egen webshop for træningsudstyr og produkter.

Tilvalg

Til de normale medlemskaber, har langt de fleste af kædens fitnesscentre, også gjort det muligt med varierende tilvalg, så du som kunde har mulighed for at skræddersy dit medlemskab ud fra et af de grundlæggende medlemskaber. Der er bl.a. mulighed for tilvalget som hedder ‘Træningsmakker’. For 100,- ekstra om måneden (med 249,- medlemskabet), får du mulighed for at tilbyde en ven eller veninde et træningsabonnement for kun 100,- om måneden. Med det abonnement kan de træne frit hver gang du gør det, så længe i tjekker ind samtidigt. Hvis de dog skal træne selv på dette medlemskab koster det 20,- pr. gang. 

Kilde: www.fitnessworld.dk

Kilde: www.fitnessworld.dk

Et andet tilvalg er kædens ‘Heatwave’ mulighed, som kan benyttes i 6 af landets centre. Heatwave er holdtræning der udføres i en speciel træningssal som opvarmes til 37% vha. infrarøde stråler. Her udføres der primært yoga og pilates, og ved hjælp af det opvarmede lokale, vil du opleve større muligheder for flexibilitet og smidighed under træningen. Dette tilvalg koster ligeledes 100,- ekstra om måneden, og kan enten vælges til medlemskabet til 149,- eller medlemskabet til 249,-.

Udover disse muligheder er der også mulighed for fri afbenyttelse af både beauty angel lysapparat, som stimulere huden og hjælper den med at holde sig frisk og sund, samt solarium der giver en god kulør. Hver af disse muligheder koster som de andre tilvalg 100,- om måneden, og tilbydes i nogle af kædens centre.

Sidst men ikke mindst er der i næsten alle Fitnessworld’s centre mulighed for deres ‘All-in’ tilvalg. Dette tilvalg er til dig som har brug for at runde en god træning af med et af Fitnessworld’s træningssuplementer og her får du ved hver træning, mulighed for at tage et af centerets produkter fra deres all-in sortiment. Dette tilvalg koster ligeledes 100,- om måneden, og er en let måde at holde styr på sine supplementer, hvis dette er noget man benytter sig af.

Kundeservice: Anmeldelser Fitnessworld

Kundeservice er en vigtig faktor for alle, og ligeledes vægter det meget i et fitnesscenter. For at vurdere kundernes oplevelser af Fitnessworld er der taget udgangspunkt i de anmeldelser der er at finde på Trustpilot.dk. Herfra er der udvalgt anmeldelser af kædens service som om den helhedsoplevelse som Fitnessworld levere. Dog skal der tages forbehold for at meningerne der fremstilles er subjektive, og ikke altid kan sammenlignes med de forhold der på normalvis gør sig gældende i centrene.

Centeret har i gennemsnit af de skrevne anmeldelser fået 3/5 stjerner, hvoraf 67,4% af anmeldelserne har givet enten 4 eller 5 stjerner. Altså er første udtryk på Trustpilot gennemsnitligt middelt, men dog med en flot og positiv fordeling i anmeldelserne.

Kilde: http://a.bimg.dk

Kilde: http://a.bimg.dk

En af de nyere anmeldelser fra trustpilot præstere at vurdere centeret relativt objektivt, og se på service og center som helhed. Anmeldelsen er skrevet af brugeren ‘Flipper’ som har givet Fitnessworld 2 stjerner:

”Ang fitness kæden: Mere eller mindre tilfreds med udstyret, mangler dog ofte et par ben maskiner, medarbejderne er dog meget ungdommelige og virker til tider for umodne til at varetage en service på højere plan, men er nok mere generelt et dansk problem med kotumen over for kunden i erhvervslivet. Men prisen på medlemskaber og valg af center slår alle i branchen. ” – 7 August 2015

Her ses der at kunden både har rosende ord til Fitnessworld’s prisleje, samt udvalg af udstyret. Dog er der ikke ligeså stor ros til servicedelen, hvor at anmelderen giver udtryk for halvhjertet service. Dog formuleres dette som et alment problem der ikke afviger fra den normale service som der modtages hos andre steder i landet. Hos en anden anmelder er der dog en endnu større optimisme omkring centerets personale og hold. Her skriver brugeren Henrik Andersen, som har valgt at give Fitnessworld 5/5 stjerner:

Man for muligheden, at presse sine muskler til grænsen, men stadigvæk gå derfra med en god følelse. Instruktøren er kanon dygtig til, at få det bedste ud af en og retter, viser øvelserne.

Jeg er kun prøvet timen om mandagen, men er sikker på at man bliver presset til grænsen, når man tager til de andre hold. Men ellers er center personalet hjælpsomme og dygtige.” – 6 Juni 2015

Denne anmeldelse har på servicefronten kun gode ord tilovers for personalet, hvilket der i sammenhæng med den første anmeldelse, giver et rigtig flot og fornuftigt billede af Fitnessworld’s måde at behandle den almene kunde på, uanset om det så handler om normal betjening ved receptionen eller om instruktørens tilgang til at skabe en god og motiverende træning.

Altså tegner disse anmeldelser et godt billede af både inventar, personale

og holdtræningsmulighederne.

Opsamling

Når man samler alle Fitnessworld’s indtryk til et billede, kan det let vurderes at kæden levere rigtig fine træningscentre, til et prisleje hvor de fleste kan følge med. Priserne på de basale medlemskaber ligger utroligt fornuftigt imellem 99-249,- som gør det meget attraktivt at træne hos kæden, uden at vælte økonomien ved hver betaling. Udover det er der rig mulighed for at investere i de tilvalgsmuligheder der netop passer til dig, så du kan skræddersy dit medlemskab til netop dine behov. Når det kommer til servicekvaliteten hos Fitnessworld’s personale, virker det også umiddelbart som om at der her ydes god og imødekommende service, både i receptionen såvel som på holdene. Sidst men ikke mindst tillader Fitnessworld’s åbningstider også lang de fleste, at ligge deres træning lige præcis når det passer deres daglige rutine, og når alt kommer til alt, er alle disse fordele nok også med til at sørge for at Fitnessworld er den største kæde i Danmark.