Crosstrainer – Forbrænd dine kalorier effektivt!

Der findes et utallige forskellige motionsformer der har fokus på kondition og kalorieforbrænding, og det kan hurtigt blive svært at danne sig et overblik over fordelene og ulemperne, der følger med hver af metoderne. Iblandt alle disse metoder, kan der dog med fordel fremhæves crosstraining. En Crosstrainer er en maskine der, i modsætning til f.eks. et løbebånd, er baseret på en flydende bevægelse. Ligesom cykling, kører en crosstrainer ved hjælp af cirkulære bevægelser, og skaber derfor en både effektiv, men dog også skånsom træning.

Dette skyldes at knæene ikke udsættes for samme stød, som ved f.eks. løb, hvilket også gør træningsmetoden idéel, for folk med tendens til skader eller led-problemer. Udover det tilbyder en crosstrainer også en effektiv konditionstræning, hvor størstedelen af kroppen tages i brug, da maskinens håndtag giver en naturlig inddragelse af træk med arm- og rygmuskler. Alt i alt, er en crosstrainer den perfekte hybrid indenfor konditionsmaskiner, der kombinere et stort udvalg af de fordele der er at finde, iblandt de forskellige træningsmetoder, med fokus på kalorieforbrænding.

Sådan vælger du den rigtige crosstrainer

Der er utrolig mange bud på gode og mindre gode crosstrainere, som kan findes på de fleste forhandleres hjemmesider, og det kan hurtigt blive til en uoverskuelig affære, at sikre sig at man får fat i det bedste indenfor ens eget budget. Det har vi valgt at gøre nemt for dig, ved at udvælge de 3 crosstrainere, som vi mener er de bedste der kan forefindes på markedet, både til det større, såvel som til det mindre budget.

Her stilles der skarpt på de vigtigste parametre, som er afgørende for hvordan produktets kvalitet bliver bedømt. Dette er fra vores synspunkt maskinens skridtlængde, de integrerede træningsprogrammer samt maskinens display, maskinens mulighed for modstandsniveau’er, maskinens opbyggelse, og sidst men ikke mindst, maskinens pris, set i forhold til hvad produktet tilbyder brugeren for pengene.

Lav pris og stor kvalitet – Titan GO V450

Den første maskine vi har valgt at fremhæve, er GO V450 fra Titan. Med denne model, har Titan formået at levere en god og stabil crosstrainer til hjemmebrug, som samtidig kan anskaffes til en utrolig god pris.

Low-end crosstraineren, er udstyret med justerbare håndtag som gør maskinen passer til de fleste, uden at gå på kompromis med komforten, og har derudover en fornuftig skridtlængde på 43,5cm, som gør at maskinen sørger for at bevægelserne bliver større og mere effektive for brugeren. Maskinens modstand kører på magnetisme, og giver brugeren mulighed for at justere modstandsniveauet manuelt, imellem 24 forskellige trin. Dette gør det nemt for brugeren at presse sig selv ekstra, og løbende forbedre sine resultater målrettet.

Kilde: wupti.com

Kilde: wupti.com

Crosstraineren kommer med et nemt og overskueligt LCD-display, som giver brugeren et overblik over informationer vedrørende din træning såsom tid, distance, forventet kalorieforbrænding, modstand og hastighed, hvilket gør det let at overvåge sin træning og sine resultater. Udover dette, er der også igennem displayet, adgang til 12 forskellige træningsprogrammer, som kan bidrage til at holde træningen sjov og varieret.

Crosstraineren vejer omkring 58kg, hvilket relativt let. Dette gør at crosstraineren er let at transportere, men har desværre også en ulempe i og med at den kan virke spinkel at benytte, i forhold til større og mere solide modeller. Dog er prisen også markant anderledes end den er på de større modeller, og Titan GO 450 kan du anskaffe til 3.299,- på Wupti.com, hvilket er en utrolig god pris, i forhold til hvad denne crosstrainer levere.

crosstraineren til den kvalitetsbevidste – Reebok Titanium TX 1.0

Et dyrere alternativ til modellen fra Titan, er Reeboks model, Titanium TX 1.0. Her er der tale om en crosstrainer der udover at stå i et meget gennemført design, også er skabt med et højt krav til kvaliteten. Reeboks model kommer med en skridtlængde på 42cm, og er altså derfor meget lig Titan GO 450, i størrelsen på dens bevægelser, og levere derfor stadig en god bevægelse til brugeren. Der er 20 magnetdrevne modstandsniveau’er der styres igennem maskinens display, som let gør at brugeren kan justere sin træningsintensitet efter eget ønske, og dermed også gå målrettet efter forbedring af personlige resultater.

Titanium TX 1.0 kommer med en stor og elegant LCD-skærm, som giver brugeren mulighed for at følge sin træning med information om tid, distance, forventet kalorieforbrænding, modstandsniveau, hastighed og puls, så der er mulighed for konstant overblik over sine træningsresultater. Displayet tilbyder derudover brugeren 20 forskellige træningsprogrammer i forskellige intensitetsniveauer og intervaller, som gør træning spændene og giver den smule ekstra motivation, der nogle gange er brug for.

Kilde: Wupti.com

Kilde: Wupti.com

Reebok har derudover en ekstra unik tilføjelse som er tilføjet til denne model, nemlig mp3 indgang, så du har mulighed for at slå telefon eller musikafspiller til, og på den måde, benytte maskinens inbyggede højtalere.

Nå det kommer til maskinens kvalitet, er maskinen sikret ind fra fabrikanten, med en 2-årig garanti ved brug til hjemmetræning. Dette er en god sikring der gør at man som bruger er sikker på at man modtager en solid crosstrainer, som er bygget op om ordentlig kvalitet,hvilket også tydeligt ses p´å maskinen. Maskinens pris ligger hos Wupti.com, på 8999,- Hvilket står en jævn del dyrere end, Titan GO 450 modellen, men derudover modtager man også en kraftigere maskine der på trods af mindre antal træningsprogrammer, er alsidig nok til at rumme de fleste personers træningsbehov, og lidt mere til.

crosstraineren til den kompromisløse – Sole E35

Som det som regel kan forventes, er det Sole der løber med sejren, når det kommer til high-end maskiner, og denne gang er det ingen undtagelse. Sole E35 er en crosstrainer, der ikke udelader så meget som en god idé til fantasien, men i stedet giver brugeren den direkte. Crosstraineren har en fantastisk stor skridtlængde på 50cm, som gør at bevægelsesforholdende er helt optimale, og får hele kroppen godt i gang. Udover dette, har denne crosstrainer justeringsmuligheder i bl.a. fodspedalerne, som gør at maskinen kan skræddersys til brugerens løbestil. Modellens modstandssystem drives af elektromagnetisme, og giver brugeren mulighed for selv at variere sin træning imellem 20 forskellige modstandsniveau’er, så der som på Reeboks model, er mulighed for variation fra meget let til meget hårdt, og samtidigt justere vinklingen på maskinens rampe imellem 0-30 grader, så man målrettet kan vælge hvilken del af underkroppen som skal belastes mest.

Kilde: Abilicaonline.dk

Kilde: Abilicaonline.dk

Udover at maskinen kommer i et solidt design, der ligner det man finder i de større fitnesscentre, er der især blevet fokuseret på Sole E53’s display.

Modellen har en stor 7,5′  LCD-skærm, som giver let adgang til at manuelt skifte imellem maskinens modstandsniveau’er og dens derudover 8 varierende intervalprogrammer, som gør det let og overskueligt at variere og kontrollere sin træning.

Udover dette kommer crosstraineren med både mp3-indgang, der spiller igennem modellens egne højtalere og oveni dette, også en vifte, der gør at du kan indstille maskinen til at give en frisk vind, som kan tage lidt af varmen under træningen.

Sole E53, er af en særdeles god og holdbar kvalitet, og er flere gange blevet kåret ‘best buy’ af amerikanske forbrugersider. Med dens solide konstruktion og dens stabile størrelse, er denne maskine altså i den professionelle ende af markedet, og er meget lig de maskiner der hyppigt benyttes i træningscentre med adskillige brugere om dagen. Maskinen kommer til en normalpris på 17.900,- hos abilicaonline.dk, men for det budget er man også sikker på at man her modtager et produkt af den absolut bedste kvalitet.

Konklusion på de forskellige crosstrainere

Imellem de forskellige modeller, vil det for de fleste der benytter deres crosstrainer som supplement til løbetræning eller som primær motionstræning, være tilpas at anskaffe sig Titan GO 450. Denne model er på trods af dens lave pris utrolig alsidig, og giver rig mulighed for at variere sin træning over et utal af forskellige programmer og intervaller.

Hvis man dog er mere målrettet efter en solid og kraftig kvalitet, vil det dog anbefales at man kigger hen imod enten Reebok Titanium TX 1.0 eller Sole E35, da man med disse modeller, for en mere solid maskine. Reeboks model vil kunne benyttes af langt de fleste, og har en solid holdbarhed der vil dække de majoritetens behov. Hvis man dog planlægger at investere i en maskine, der skal holde i utrolig lang tid, og samtidigt skal kunne levere de mest optimale træningsforhold, vil Sole E35 være et rigtig godt bud på den idéele crosstrainer.