Home trainer – Forbrænd dine kalorier effektivt!

I Forhold til andre træningsformer indenfor konditionstræning, er cykeltræning en af de mest benyttede. Dog er vejret og vejforholdene ikke altid til at regne med, og hvor det for mange er en mulighed at erstatte cyklingen med en anden måde at holde sig i form på, kan det for aktive eller professionelle cykelryttere være et kritisk kompromis, da det kræver teknik, træning og tilvænning, at cykle helt optimalt på sin cykel. Hvis du er en af disse typer, eller for den sags skyld bare nyder at benytte din cykel til konditionstræning uafhængigt af vejrforhold, er en home trainer måske din redning til en god og autentisk cykeltræning – hele året rundt.

En Home trainer giver dig mulighed for at montere din egen motionscykel på maskinen, som så sørger for at du på samme position kan forbrænde kalorier på lige præcis din cykel. Dette giver dig en idéel måde at holde din cykeltræning ved lige i vinterhalvåret, eller under andre omstændigheder hvor du er forhindret i at bruge din motionscykel udenfor. Fordelene ved denne træningsform, svarer til det udbytte man får ud af træningen på en indendørs motionscykel, dog får man her mulighed for at benytte egen cykel, hvilket gør at dette har en langt mere realistisk følelse af at cykle udendørs.

Sådan vælger du den rigtige home trainer

Det kan som udgangspunkt være svært at vide, hvad man skal kigge efter når man leder efter den helt rigtige home trainer. Som udgangspunkt vil det være nemt at holde fast i tanken om at træningens kvalitet må afhænge af den cykel man nu har valgt at bruge, men dog er der flere forskelle at finde på home trainere, som er værd at tage med i sine overvejelser når man skal finde den bedste løsning for ens træning. Her kan der f.eks. kigges på modstandssystem, støjreducering, softwaremuligheder, tilbehør, display og pris. Oftest ligger forskellen på de forskellige home trainers i, hvor mange muligheder der medfølger til maskinen samt hvor stor en variation som home traineren tilbyder brugeren. For at du dog slipper for at begrave dig i et større antal anmeldelser og hjemmesider, har vi samlet de bedste muligheder på markedet til dig her, uanset hvor din økonomiske smertegrænse befinder sig.

Til det almene brug – Elite Hometrainer Novo Pack

Hvis du primært har brug for en home trainer, for at kunne tage nogle enkelte daglige træninger eller for at kunne opvarme inden en længere udendørs, kan Elite Hometrainer Novo Pack være løsningen for dig. Denne home trainer kommer med tilhørende forhjulsstøtte og træningsdvd, hvilket giver dig et rigtigt godt udgangspunkt for at komme ordentligt i gang med din home trainer. Maskinen er udstyret med et magnetisk modstandssystem, med 5 forskellige modstandstrin som der nemt kan skiftes imellem fra et greb på cykelstyret. Udover det, er det også en mulighed at bruge cyklens egne gear, så der er massere af mulighed for variation under træning, som også kan holde træningen motiverende og spændene.

Kilde: Cykelpartner.dk

Kilde: Cykelpartner.dk

Baghjulet kører på en elastogelrulle som, til forskel for ruller i stål, giver en støjreduktion på 50% og samtidigt forhindre at cykkeldækket slides ligeså kraftigt som på en stålrulle. Som alle Elite’s home trainere, er denne model kompatibel med app’en ”My E-Training” som kan benyttes som en udvidelse til træning, da app’en tilbyder virtuel træning med denne home trainer. Maskinen ligger til en ganske fornuftig pris på 1379,- hos Cykelpartner.dk, og for den pris udmærker denne home trainer sig ganske fint til dig som har brug får en god og simpel løsning til regnvejrsdagene.

Til den aktive cykelrytter – Kinetic Rock and Roll 2.0

Med denne home trainer er der lagt vægt på realisme. Kinetic Rock and Roll 2.0, er en af de home trainere der bedst efterligner de forhold der normalt er under en rigtig cykeltur. Udover at maskinen giver brugeren mulighed for at stå op i sadlen og svinge cyklen fra side til side, er den også udstyret med et modsstandssystem der simulere en rigtig cykelturs modstand. Istedet for at have forskellige modsstandsniveau’er som den traditionelle home trainer, er Kinetics model lavet sådan, at modstanden er tungere at få i gang, men også lettere at holde i gang når man er oppe i fart – præcis som på en rigtig cykeltur. Udover det styres modsstanden kun ved hjælp af cyklens gear.

Kilde: Cykelpartner.dk

Kilde: Cykelpartner.dk

Denne model har mulighed for tilkøb og påmontering af en inride-sensor, som gør at du kan benytte din iphone eller ipad som træningscomputer med wattmåling, altså har denne home trainer også mulighed for udvidende træningsinformation og tilbehør. Modellen fra Kinetic kommer i en utrolig solid og holdbar kvalitet, som man kan være sikker på holder. Derfor er der ved køb af denne home trainer, også livsgaranti på dens holdbarhed, så du ikke skal bekymre dig om varigheden på din investering. Rock and Roll 2.0 kommer til en pris der ligger lidt højere end Elite’s Novo pack, nemlig på 4199,- igennem Cykelpartner.dk, men her er der også tale om et kvalitetsgaranteret produkt, med utroligt realistiske træningsmuligheder.

Til den erfarne og kvalitetsbevidste – Elite RealAxiom CT

Den sidste model på listen, er en model der henvender sig til dig der vil have det absolut fulde udbytte ud af din home trainer. Elite RealAxiom CT modellen, er en proffesionel home trainer der kommer med et kraftmodstandssystem, der giver brugeren muligheder for at justere imellem modstandsniveau’er der kan sættes til en maximal stigning på hele 10%. Home traineren kommer med brugervenlig software, som tillader dig at planlægge egne cykelruter, som variere i intensitet og stigning, og på denne måde kan skræddersyes til lige præcist dit behov. Udover det er der i denne software, også mulighed for at gennemføre en officiel Conconi test, der har til formål at måle din form og anaerobe tærskel. Altså giver denne home trainer dig mulighed for at få et nemt og fuldendt overblik over din form og dine resultater på en simpel måde.

Kilde: Cykelgear.dk

Kilde: Cykelgear.dk

Til den proffesionelle der mangler motivation eller konkurrence, medfølger der til denne model også træningsdvd som giver en mere realistisk følelse af et træningspas, og derudover tilbyder den nye software også at man kan konkurrere imod andre brugere af samme home trainer, samt at man kan overfører sine resultater som en excel-fil til sin computer, og på denne måde lave en træningsdatabase, med et komplet overblik over de forskellige træningspas man har gennemført. Maskinen kommer til en pris på 6198,- hos Cykelgear.dk, og her får du som bruger, den perfekte home trainer som hjælper dig med at nå dine mål og skabe overblik over dine resultater.

Hvilken er bedst til dig?

Alle de nævnte home trainere er nogle af de bedste i deres prisklasser. Hvilken er der bedst for lige præcis dig, er afhængigt af hvor meget du skal bruge din home trainer til. Hvis du primært vil benytte din home trainer til at holde dig i form på henover vinteren, er Elite’s Novo Pack et rigtig godt bud på en simpel løsning for både dig og dit budget. Maskinen er den klart billigste på listen, men dog vil det også sige at det er begrænset hvor meget som denne model byder ind med, udover hvad den skal kunne. Hvis du derimod har blod på tanden for at vedligeholde den realistiske følelse af udendørs motionscykling, er Kinetic Rock and Roll 2.0 helt sikkert det idéele valg til dig. Maskinen giver en helt unik tilgang til home training, og sørger for at du næppe glemmer den rigtige følelse af de udendørs træningspas der erstattes af maskinen. Sidst men ikke mindst er det for den proffesionelle og konkurrencemindede, helt klart en fordel at investere det højere beløb i Elite RealAxiom CT modellen. Modellen er i forhold til de andre på listen, den hometrainer der tilbyder de absolut optimale forhold for konkurrencecykling, såvel som den tilbyder den mest resultatorienterede træning, med mulighed for overblik over størstedelen af de træningsinformationer, man som bruger kan have brug for.