Motionscykling – effektiv konditionstræning

Ligesom løbetræning, er motionscykling en af de mest kendte måder at forbrænde de overskydne kalorier på, og det er ikke helt uden grund. Cykling er en utrolig effektiv træningsmetode når det kommer til konditionstræning, og du forbrænder 5-600 kalorier i timen ved cykling. Det gør at cykeltræning også i høj grad er en ideel træning til dig som vil tabe de ekstra kilo på sidebenene. Udover det er der flere gode grunde til at hoppe i sadlen, udover kalorieforbrændingen.

Cykling er nemlig også en mere skånsom løsning til konditionstræning, da kroppen ikke udsættes for hårde stød og belastninger, som ved f.eks. løb. Dette mindsker også sandsynligheden for skader og overbelastninger af led, som f.eks. knæ der ofte er udsatte. Udover det benyttes alle de større muskelgrupper under cykling, hvilket gør at du også får aktiveret kroppen kroppens muskelstyrke, og træner dem i at optage mere ilt. Med andre ord trænes muskelgrupperne dissideret til at blive bedre til at forbrænde fedt. Altså er cykling simpelthen en fantastisk måde at få sved på panden på, forbrænde fedt og træne kroppens muskelgrupper, alt på samme tid.

Sådan finder du den helt rigtige motionscykel

Hvis du allerede nu har en plan om at skulle i sadlen og i gang med cykeltræningen, er det et godt udgangspunkt. Men hvis du må erkende at du ikke er meget for skiftende vejr, måske ikke har de mest oplagte cykelruter indenfor rækkevide, eller bare ikke er motiveret for at prøve at ræse et større antal kilometer på den gamle rustne cykel med den obligatoriske cykelkurv, som af ukendte årsager ikke er fjernet fra cykelkælderen for længst, så kunne en motionscykel være lige præcis det du leder efter. Og for at du slipper for at bruge timevis på at jagte de bedste modeller på markedet, har vi gjort det for dig.

Vi har fundet 3 forskellige løsninger, som henvender sig til det mindre budget, såvel som det større budget. Her har vi bedømt modellerne på de vigtigste parametre som er vigtige for at opnå en perfekt træning – nemlig modstandsniveau’er, software, justeringsmuligheder, maskinekvalitet, og pris.

 God kvalitet til det lave budget – Abilica WinMag

Abilica har med denne model, præsteret at levere utrolig god kvalitet til en fornuftig pris, med deres low-end WinMag model. Denne motionscykel er udstyret med et system der drives af magnetmodstand, der kan indstilles på 16 forskellige niveau’er, som gør at maskinen både kan benyttes til lettere træning for begynderen, men samtidigt også giver den erfarne mulighed for en aktiv og intens træning. Maskinen er solidt bygget og er udstyret med et svinghjul på 7 kg, som sørger for at maskinens tråd er solidt og flydende, og på denne måde giver brugeren en behagelig træningsoplevelse.

Udover det er maskinen udstyret med en flot og brugervenlig LCD-skærm, som giver mulighed for at benytte et af maskinens egne 12 forskellige træningsprogrammer. Samtidigt giver displayet også brugeren mulighed for at holde styr på de forskellige parametre af din træning, såsom tid, hastighed, distance og kalorieforbruget.

Kilde: Abilicaonline.dk

Kilde: Abilicaonline.dk

Maskinen kommer derudover med justerbare håndtag som gør at du kan justere cyklen til lige præcis din optimale position under træning. Derudover er disse håndtag også udstyret med pulsmålere, så du hele tiden kan holde styr på hvor meget du presser din krop, og hvor intens træningen er for dig. Maskinen kommer til en fornuftig pris på 2995,- hos Abilicaonline.dk, og her er der snakke om en af de bedste maskiner i sin prisklasse, hvilket vil sige at man modtager en utrolig god kvalitet til prisen

Kvalitet til den aktive – Kettler Golf P

En motionscykel der præstere at tage niveau’et et skridt op, er GOLF P modellen fra Kettler. Denne mid-end motionscykel kommer med et modstandssystem, som drives af magnetisme. Derudover kan modstanden indstilles manuelt og nemt imellem 15 forskellige niveau’er som gør at maskinen henvender sig til de fleste brugeres krav om mulighed for intensitet og variation. Cyklen kommer med et solidt svinghjul på 9 kg. Hvilket gør at den er en anelse tungere en Abilica’s WinMag model, og på denne måde giver følelsen af en flydende og glat træning, i endnu højere grad.

Modellen er udstyret med en enkelt LCD-display, som giver brugeren let adgang til overblik over træningsresultater og informationer, som f.eks. tid, hastighed, distance og kalorieforbrug, hvilket giver samme gode muligheder for overblik over sin træning som på Abilica’s model. GOLF P modellen har også mulighed for pulsmåling igennem de integrerede pulsmålere i håndtagene, eller ved hjælp af elektronisk pulsmåling igennem øreclips.

Kilde: Fitnessgruppen.dk

Kilde: Fitnessgruppen.dk

Maskinen kommer desuden med 8 forudindstillede programmer der er perfekte til at levere variation til træningen, samt 2 pulsstyrede programmer, som gør at intensiteten tilpasser sig lige netop din krops ydeevne. Prisen på Kettler’s model ligger hos fitnessgruppen.dk på 4699,- og for den pris modtager man en motionscykel i en god og solid kvalitet, der giver mulighed for en personaliseret og motiveret træning.

Det proffesionelle valg – Spirit Fitness CU800

Hvis de øvrige modeller på trods af deres muligheder og alsidighed, endnu ikke har været nok til hvad du leder efter, er det højst sandsynligt denne model du har ventet på. CU800 fra Spirit Fitness, er en massiv motionscykel, der levere en utrolig høj kvalitet og variation. Maskinen er drevet af magnetisk modstand, og er derudover udstyret med et utroligt stort udvalg af sværhedsgrader, hvor der imellem de 40 forskellige modstandsniveau’er, er mulighed for at finde de helt rigtige indstillinger, uanset om du er nybegynder eller professionel cykelrytter.

Modellen er derudover udstyret med det tungeste svinghjul af alle cyklerne på denne liste, der med en vægt på solide 13,5kg, sørger for at bevægelsen er så optimal og behagelig som muligt. Cyklen, er udstyret med 2 graders inversion på pedalerne, hvilket gør fodbevægelsen meget naturlig, og øger både komfort og position. Udover dette, er maskinen udstyret med et utroligt brugervenligt LCD-display der, som på de andre modeller, giver et godt overblik over dine træningsinformationer.

Kilde: Abilicaonline.dk

Kilde: Abilicaonline.dk

Samtidigt er displayet lavet med nem adgang til at justere modstand, og benytte de 10 integrerede træningsintervaller, som kan sættes i gang med et par enkelte klik. Strømtilførelsen til maskinen og dens display, leveres derudover ved hjælp af en indbygget generator, der sørger for at maskinen under træning selv danner den strøm som den skal bruge. Prisen på denne maskine ligger jævnt over prisen på de andre modeller og kan købes hos Abilicaonline.dk til en pris der lyder på 16.900, men sørger også for at din træning er optimeret på alle de måder, som du har brug for når det kommer til motioncykling.

Hvad er bedst til dig?

Som det oftest er når kommer til fitnessmaskiner, er disse muligheder nogle som vil kunne benyttes af de fleste, alt afhængigt af hvad man har i sinde at opnå med sin træning. For flertallet, af de personer der vil træne med motionscykling for at komme i god form og holde sin krop ved lige, er Abilica WinMag modellen rigeligt til at opfylde de behov man har som bruger. Dog er den mindre ulempe ved at denne model kommer til en så fordelagtig pris, at svinghjulet også er relativt let i forhold til de andre modeller. Her er der dog en god mellemvej at finde i Kettlermodellen, som giver mulighed for en meget varierende træning, samtidigt med at denne kommer med et tungere svinghjul på 9kg. Altså er Kettler GOLF P modellen, en utrolig god mellemvej, der gør det nemt for brugeren at arrangere træningen fra et let og til og med et aktivt intensitetsniveau. Sidst men ikke mindst er det oplagte valg for den proffesionelle eller engagerede cyklist, Motionscyklen fra Spirit Fitness. Med det tungeste svinghjul på 13,5kg og dens utrolige 40 forskellige modstandsniveau’er, er dette klart her der er mest kvalitet og variation, men dog ligger prisen også herefter.