Romaskiner – Hvorfor lige træne med dem?

Med alle de forskellige måder der er for at træne og vedligeholde sin krop i dag, er der ikke mange der kan hamle op med roning. Fordelen ved roning er, at denne ene øvelse præstere at træne alle de større muskelgrupper, som f.eks. ryg, mave, lår og arme på samme tid, hvilket også er en af grundene til at øvelsen er populær i langt de fleste af landets fitnesscentre.

En anden grund til dette er, at roning ikke kun træner kroppens muskelstyrke, men derudover også er sundt for kroppens kredsløb, og forbedre ens kondition ved træning med høj ydelse. Alt i alt, er det altså svært at gå galt med denne øvelse, hvis man generelt vil i gang med at træne på en sund måde der gavner det meste af kroppen

Sådan vælger du den rigtige romaskine

Men hvilken maskine skal man vælge? Man åbner hurtigt for laptoppen og søger sig frem til den første og bedste forhandler af 
fitnessmaskiner, kun for at finde ud af at der er uoverskueligt mange forskellige valgmuligheder, 
med et hav af forskellige fordele og ulemper som man skal til at sætte sig ind i. 

For at træffe den helt rigtige beslutning, bør der kigges på de to vigtigste parametre der ofte er afgørende for om man får gjort det rigtige køb – nemlig komfort og design. I forhold til komfort, ses der på romaskinens sæde, håndtag, og fodspænder, for at vise hvilken maskine der tilbyder den mest behagelige måde at få sved på panden på.

Yderligere kigges også på maskinens design, hvilket er en vurdering af maskinens udseende og en uddybning af dens trækmetode og hvilke fordele og ulemper der er ved det. Til sidst kigges der også på maskinens skærm, støjniveau, og til sidst, maskinens pris på markedet, og hvor stort et udbytte der er for den.

For at gøre det hele nemmere, og samle alle fordelene og ulemperne på et sted, har vi udvalgt de tre bedste muligheder der er på markedet, uanset hvad budgettet rækker til.

Romaskinen til det lave budget – Stamina Air Rower 1399

Hvis du er helt ny til roning og ikke står klar med det største budget til en romaskine, er denne maskine et fornuftigt produkt at kigge nærmere på. Stamina Air Rower 1399, er en simpel romaskine, som er god til begynderen der gerne vil holde sig i form, eller prøve kræfter af med roning uden at skulle af med et beløb i den helt høje ende.

Stamina Air Rower 1399 - Low-end romaskine

Stamina Air Rower 1399 – Low-end romaskine

Air Rower 1399, er en fornuftig low-end maskine, der er lavet i metal og kører på luftmodstand. At maskinen kører på luftmodstand, giver en mere realistisk følelse af øvelsen i modsætning til f.eks. magnetmodstand. Udover det, er det dig selv der styrer slagets gang, da maskinen gør modstanden hårdere, jo kraftigere du trækker. Maskinen er praktisk foldbar, hvilket gør den nem at transportere og pakke væk. Når det kommer til støjniveau, har Stamina udstyret den med en trækrem i Nylon, hvilket gør den langt mere lydløs end tilsvarende maskiner med jernkæder. Display-skærmen er simpel og uden programmer, men viser målinger af fart, antal meter der er roet, og forventet antal kalorier forbrændt, altså er det en brugbar, men simpel software der følger med denne maskine

Maskinen svarer i design og komfort meget til de romaskiner der oftest findes i landets fitnesscentre, og her er maskinen en anelse skrabet og simpel. Hvor sædet på trods af dets lidt beskedne udseende, fungerer okay på de knap så lange roture, kan fodstropperne godt have tendens til at løsne op i det lange løb, hvilket kan resultere i ufrivillige pauser for at spænde dem ind.

Sidst men ikke mindst er prisen på maskinen til at finde på $299 (svarende til omkring 2000,-), på Amazon, hvilket gør den attraktiv for dens pris, da man får en udmærket maskine, som er let transportabel og uden et voldsomt støjniveau.

Romaskine i solid kvalitet til en fornuftig pris – Abilica Stream RO V

Hvis du er klar til at betale en smule mere for dit udstyr, og vil have noget kvalitet og komfort at udføre din træning i, er Abilica Stream RO V, et rigtig godt bud på netop dette.

Denne romaskine er en større, men dog stadig nem transportabel maskine der i prisleje befinder sig et sted på midten af markedet. Abilica Stream RO V kører på magnetmodstand, og med dens glideskinne i aluminium, resultere dette i en god og lydløs maskine.

Abilica RO V - Mid-End Romaskine

Abilica RO V – Mid-End Romaskine

Maskinen har 12 forskellige programmer til træningen, og har også en elektronisk modstand der let kan justeres imellem 16 niveauer, så den passer på netop ens eget fysiske niveau. Derudover er der i det elektroniske display mulighed for race-funktion og tilkobling af trådløst pulsbælte, så du har et optimalt overblik over din træning og dine resultater, som bl.a. også kan ses igennem fart distance, tid og kalorier forbrændt på skærmen.

Selve maskinen er designet i metal, og har et formet sæde for ekstra komfort, og derudover også solide fodstropper.

Maskinen ligger en god del dyrere i prisleje end Stamina’s Air Power 1399, med en pris på 4995,- Men tilbyder så tilgendgæld også udvidet software med flere muligheder for at skræddersy sin træning så den passer til ens niveau. Dette gør det nemmere at øge modstand og træningsintensitet mere målrettet. Dette er altså alt i alt en god mellemvej der giver brugeren et stort udvalg af muligheder og variation under sin træning, men dog er prisen også herefter.

Romaskinen til den der vil have det bedste – Viking Pro AR Rower

Hvis du med de to andre romaskiner har siddet og tænkt at de på trods af deres fordele, simpelthen bare ikke har været i den kvalitet du leder efter, og hvor high-end maskinerne som toppen af de professionel foretrækker at bruge, så er dette maskinen for dig.

Viking Pro AR Rower, er en absolut high-end romaskine, der er lavet med et modstandssystem der kører på vand. Dette giver både lyd og fysisk-følelse af en realistisk ro-tur på vandet. Maskinen er let at indstille i sværhedsgrad, og har et bredt spektre af niveauer, da vandniveau’et kan justeres fra 9 til 17 liter vand. Dette spænder altså fra meget let træning, til utrolig hård og intens træning. Dette gør altså også at maskinen er alsidig og kan bruges af både uerfarne, lige såvel som den kan bruges af professionelle.

Viking Pro AR - High-end romaskine

Viking Pro AR – High-end romaskine

Maskinens design er lavet med formet sæde og solide fodstropper, og for at dette ikke skal være nok er denne maskine i modsætning til de forrige, lavet i økologisk asketræ fra Amerika hvilket gør den både attraktiv at se på, og samtidig solid i kvalitet. Udover dette er maskinens støjniveau også moderat lavt da den er udstyret med en glat trækrem.

Maskinen er udstyret med en multilevel computer med en egentlig simpel display-skærm, som giver mulighed for at se informationer om tid, distance, puls og kalorier forbrændt. Udover er der også mulighed for at benytte softwarens intervaltræning og 500 meters split tid.

Maskinens pris ligger på svimlende 12.900,- Men er utvivlsomt også den maskine der på denne liste kommer i bedst kvalitet, og giver brugeren den mest realistiske ro-oplevelse. Denne maskine er altså til brugeren der vil have det bedste af det bedste, og ikke har noget imod at betale hvad det koster at få det.

Hvilken er bedst til dig?

Imellem de tre maskiner må det siges ,at det for den normale bruger på længere sigt, vil kunne betale sig bedst at investere i Abilica Stream RO V hvis budgettet rækker til dette. Denne maskine tilbyder god komfort, og et alsidigt system, der gør at brugeren både kan benytte den som begynder, men dog også kan bruge maskinen på et mere seriøst plan, hvor der overvejes mere intens træning. Derudover er maskinen med dens magnetdrevne modstand, også lav i støjniveau, hvilket gør den ideel at have i en lejlighed uden at hele opgangen forstyrres når man skal have sved på panden. Dog er det klare valg for den professionelle, maskinen fra Viking, da denne giver den helt optimale og solide kvalitet og samtidigt levere den mest realistiske følelse for at ro på rigtigt vand.