Hvorfor lige styrketræning?

Hvis løb og konditionstræning, generelt måske ikke er nok for dig, eller ikke giver dig de resultater du leder efter, er der en anden måde at holde kroppen sund på. Styrketræning er som generel træningsform utrolig udbredt i hele verdenen og benyttes, i modsætning til konditionstræning og lignende, for at fremme musklernes størrelse, samt for at øge ens styrke. Styrketræning har et hav af fordele med sig, og nogle af dem der nok skal overbevise dig om at det er sveden på panden værd, er bl.a. at det øger kroppens muskelstyrke og størrelse. Dette vil altså sige at alle de løft du laver i hverdagen vil blive markant letter hvis du er vant til regelmæssig styrketræning, og at definationen på musklerne forøges giver et sundere udseende, og er for mange en stor motivation for at komme i gang. Udover det gavner styrketræning blandt andet også knoglerne, da det gør at kroppen bliver bedre til at opnå kalcium, som enkelt sagt er det som holder knoglerne sunde og friske. Sidst men ikke mindst er det også påvist at styrketræning, har god effekt på både blodtryk og humør, ligesom det under høj intensitet, er en fantastisk måde at forbrænde kalorier på, som under konditionstræning.

Sådan vælger du det rigtige udstyr

Iblandt alle de muligheder der er når det kommer til styrketræning, kan det være utroligt vanskeligt at vurdere hvor ens personlige behov ligger. Der findes ufatteligt mange løsninger på træningsudstyr, hvor at man med meget simpelt udstyr, kan træne det meste af kroppen. Dog er dette for nogle en større udfordring, og en stor demotivation, da det kræver at man ofte må gå på kompromis med ens egne foretrukne øvelser. Her har vi her fundet 3 vidt forskellige løsninger frem, som henvender sig til et bredt behov og forskellige budgetter, men dog har de en ting til fælles – nemlig at de er nogle af de bedste løsninger på markedet.

Udstyret til det lave budget – Abilica Powerbox

En løsning der både er billig og alsidig, er et sæt håndvægte i god kvalitet. Håndvægte kan bruges til et gigantisk udvalg af varierede øvelser, der både kan fokuseres på ryg, arme, ben, og bryst mm. Dette vægtsæt fra Abilica består af 2 enkelthånds-stænger på 2,5kg hver, hvor der derudover følger 8x1kg skiver og 4×0,5 vægtskiver med. Vægstængerne kommer derudover med låse der fastgøres med gevind og sidder med en indvendig gummikant, der forhindrer at vægten pludselig sidder løs på stængerne.

Kilde: Abilicaonline.dk

Kilde: Abilicaonline.dk

Vægtsættet kommer i en praktisk og let portabel kuffert, og i dette sæt medfølger der derudover også et sæt sorte træningshandsker i læder, som kommer i forskellige størrelser. Sættet koster 550,- på abilicaonline.dk, og da der er mulighed for at købe yderligere vægtskiver med til sættet, er dette altså et godt og alsidigt kvalitetssæt, der er en perfekt løsning til at få en god træningsstart.

Bedst til prisen – Jetstream RBU 208 (pakke)

Her er en løsning der giver en utrolig god mulighed for varierende og god træning. Jetstream RBU 208 pakken, er en kombination af flere af Jetstreams produkter der kan kombineres, med henblik på udførelse af en bred række øvelser der giver mulighed for målrettet og let at ramme alle kroppens primære muskelgrupper. Pakken består af Jetstreams skråbænk, som er en kvalitetsbænk med mulighed for incline vinkling. Dette vil sige at ryglænet kan justeres efter hvilke øvelser den skal bruges til, og gør det på let for brugeren at fokusere på forskellige dele af kroppen.

Udover det giver bænken mulighed for både ben- og armcurl, med dens aftagelige curlplader. Derudover følger jetstreams egne stabile squatstandere med, som er nemme at indstille til den rigtige højde. Sidst men ikke mindst følger der også 2 håndvægte med, samt en lang vægstang der benyttes til større øvelser, såsom squat eller bænkpres.

Kilde: Bm-fitness.dk

Kilde: Bm-fitness.dk

Til vægstængerne medfølger der derudover, både et sikkert låse system, og 115 kg. I vægtskiver, som gør at man som bruger har rig mulighed for at variere imellem lette og tungere øvelser uden problemer. Sættet kommer til en samlet pris på 3995,- på bm-fitness.dk, og her fås der en løsning der tilbyder utrolig varierende træning med frivægt, samt mulighed for at træne de store primære øvelser, såsom bænkpres, dødløft og squat.

Løsningen der samler det hele på et sted – Proteus TG-520FLV multimaskine

Hvis du ikke er glad for tanken om at træne med frivægt, og foretrækker et endnu større udvalg af øvelser, er den ved den sidste løsning her du skal kigge med. Proteus TG-520FLV er en multimaskine der samler alle de bedste øvelser fra fitnesscentret på et sted. Træningsmaskinen er lavet med kabeltræk, som gør at vægten til alle øvelserne justeres nemt og enkelt vha. vægtmagasinet i maskinens midte. Maskinen er på trods af dens store alsidighed meget kompakt og fylder kun 2,5kvm2, på trods af at den tilbyder brugeren at udføre over 40 forskellige øvelser på maskinen. Maskinen har mulighed for vægtindstilling på imellem 5-100kg,

Kilde: Bm-fitness.dk

Kilde: Bm-fitness.dk

og både sæde og diverse håndtag har mulighed for justering, så maskinens øvelser kan tilpasses til lige præcis din foretrukne vinkel og højde. Maskinen benytter som nævnt kabler til alt sin vægtstyring som de kabeltrukne øvelser benytter, men dog kommer maskinen også med håndtag til leg raises, dips og pull ups på bagsiden, hvor der her benyttes kropsvægt. Altså er denne maskine en utrolig hybrid, der giver mulighed for intensiv og justerbar vægttræning, ligesåvel som den giver mulighed for kropstræning som variation. Maskinen koster 8.995,- og kan fås hos bm-fitness.dk, men med dette produkt slipper man som bruger for at bekymre sig om at skulle finde på øvelser med begrænset udstyr, og er derimod helt sikker på at kunne gennemføre en god træning der kan justeres til alle kroppens muskelgrupper.

Konklusion på det forskellige udstyr

Disse forskellige muligheder kan benyttes af alle slags brugere, og med den rigtige erfaring og motivation vil det være muligt at træne hele kroppen ved hjælp af et enkelt sæt håndvægte. Dog er det ikke alle der foretrækker dette, da der skal tænkes utroligt kreativt for at ramme de større muskelgrupper, og derudover vil der på lang sigt skulle investeres i flere vægte for de fleste personers vedkomne. Dog er Abilicas Powerbox et godt udgangspunkt for begynderen, da håndvægte altid vil kunne inddrages godt i træningen, og giver gode muligheder for at starte med simple men gode øvelser til bl.a arme, ben, skulder og ryg. Hvis man dog planlægger at starte hårdt og seriøst ud er Jetstreams RBU 208 pakke, en rigtig god løsning. Her får man som bruger mulighed for let og effektivt at træne alle kroppens muskelgrupper og holde en god motivation oppe ved hjælp af variationen som sættet tilbyder. Hvis man dog foretrækker en ultimativ løsning, hvor der er fokus på træningsmaskiner, er Proteus TG-520FLV, en fantastisk universalløsning, som gør det let og effektivt at træne hele kroppen, både ved hjælp af store øvelser til flere dele af kroppen på en gang, eller ved hjælp af isolationsøvelser der fokusere på en muskelgruppe ad gangen.