Når det kommer til motionstræning, vil de fleste nok som det første tænke på den samme træningsmetode: løb. Dette er en af de foretrukne måder at holde sig i god form på, og det er ikke et tilfælde. Men så opstår alle spørgsmålene. Skal jeg løbe ude eller bruge løbebånd? Og isåfald, hvilket et er så bedst for mig? Når det kommer til valget imellem udendørs løb i naturen, og løb på en maskine, er meningerne spredte, selvom det dog er svært at konkurrere med en løbetur i det hel perfekte vejr.

Løbetræning kan føre til utalligt mange gode resultater, og iblandt de bedste grunde til at løbetræne, finder man bl.a. fedtforbrænding og en forbedring af kredsløbskonditionen. Løb er utvivlsomt en af de bedste træningsformer til fedtforbrænding, og især ved f.eks. intervaltræning, er der mulighed for at smide de overflødige kilo i et godt og sundt tempo. Udover dette, har løbetræning også flere andre fordele. Det styrker både hjerte, lunger og immunforsvar. Og for at det ikke skal være nok er løbetræning også bevist som afstressende, og samtidigt også godt for balancen. 

Vælg det bedste løbebånd

Men hvis vejret og omgivelserne ikke altid er på din side, er der ikke noget så befriende som at kunne stille sig op på sit løbebånd. Og for at du slipper for at gennemsøge internettet, for at finde det rigtige, har vi udvalgt de bedste muligheder som vi har vurderet på de 4 vigtigste parametre, nemlig kvalitet, display, træningsmuligheder og selvfølgelig pris.

Kvaliteten vurderes på løbefladen, størrelsen på denne, samt hvor solidt det er bygget, hvorimod der med display, ses på displayinformationer og hvor godt et overblik du som bruger har over din træning. Til sidst ses der på de forskellige træningsprogrammer som det giver dig mulighed for at benytte, samt evnen til at justere hastighed og evt. vinkling.

Løb dig sund til en god pris – Titan ST490

Dette bånd er et perfekt eksempel på et til brugeren der skal bruge det basale i god kvalitet, og samtidigt til en utrolig lav pris. Titan ST490 båndet, er en af de mindre modeller, der er udstyret med en løbeflade der måler 40cm i bredden, og 122cm i længden. Løbefladen er stødabsorberende og sørger for at give en behagelig træning med mindre risiko for overbelastninger og evt. skader. Maskinen er bygget i et let design i sort og hvidt, hvilket gør den idéel til at have i en lejlighed eller lignende, da den ikke tager voldsomt meget plads.

Titan ST490 - Low-end løbebånd.

Titan ST490 – Low-end

Det er udstyret med en mindre motor på 1,25 hestekræfter, hvilket gør dette bånd idéelt som både gå- og løbebånd. Motoren er en jævnstrømsmotor, og vil med dens kraft passe til de fleste, der vil benytte den til aktiv træning med jævn intensitet.

Det er udstyret med et blåt LCD-Display, der giver et fint og enkelt overblik over de 9 forskellige træningsprogrammer som det indeholder, samt en visning af forskellige informationer, såsom hastighed og antal meter der er løbet.

Der er mulighed for hastighedsindstilling imellem 0-14km/t, og en vinkling imellem 0-12%

En ulempe ved dette vil for nogle, være den begrænsede størrelse som det har. Løbefladen er relativt kort, og designet er samtidigt med det er let, også relativt spinkelt.

Dog står det til en utrolig god pris på 4999,- Igennem Wupti.com, hvilket er en utrolig god pris i forhold til det produkt man får for pengene, og derudover også en af de laveste priser man finder på markedet, hvis man stadig er opsat på at anskaffe et godt produkt.

Til den kvalitetsbeviste – Abilica PRO-FORM 525 ZLT

Et fornuftigt valg for dig hvis dit mål er at forbrænde nogle kalorier med mulighed for at variere din træning, er Abilca PRO-FORM 525 ZLT. Dette løbebånd er et mid-range af god kvalitet, der er tilbyder en god løbeflade med en solid ProShox støddæmpning, som modvirker belastninger og chancen for evt. skader. Udover det er løbebåndet lavet i nogle større mål, med b.la. En bredde på løbefladen som lyder på 46cm, og en længde på 127cm. Dette giver brugeren en mere naturlig oplevelse, da der på denne måde er mere fri fodplads.

Abilica PRO-FORM 525 ZLT - Mid-end løbebånd

Abilica PRO-FORM 525 ZLT – Mid-range

Det er udstyret med en stærk 2 hestekræfters motor, hvilket gør det idéelt til de flestes behov. Motoren er derudover, som på de fleste andre, en jævnstrømsmotor, og levere en god ydeevne til den almene bruger der vil udfordre sig selv.

Displayet er simpelt og brugervenligt, og tilbyder bl.a. Brugeren at benytte pulsmåling igennem målerne der findes i maskinens håndtag, og giver derudover mulighed for at se information om løbeturen, som bl.a. fart og distance.

Softwaren indeholder 16 forskellige træningsprogrammer, der tilbyder muligheder i alle sværhedsgrader, og udover det, er der også mulighed for nem indstilling af løbehastigheden fra 0-16km/t, og derudover også indstilling af vinklingen, som kan styres imellem 0-10%.

Det kan findes til en normalpris hos Abilicaonline.dk, til en normalpris på 10.900,-

Hvilket vil sige, at maskinen ligger et stykke højere i pris end Titan ST490 modellen, men dog også tilbyder et større og mere holdbart løbebånd. Altså er dette et bånd som tilbyder en god kvalitet i form af et en solid byggekvalitet, der til en god pris sørger for at give brugeren mulighed for en varieret træning.

Det professionelle valg – Sole TT8

Til sidst har vi det eksempel hvor der på ingen led bliver gået på kompromiser. På Sole TT8 er det på ingen måde skåret ned på kvaliteten, hvilket resulterer i optimale træningsmuligheder for brugeren. Dette er solidt bygget op omkring Sole’s egen rammekonstruktion, hvilket giver en solid oplevelse når man benytter det. Udover det er det udstyret med et Cushion Flex støddæmpningssystem, som formindsker stød ved nedtrædning med op til 40%, og på denne måde sikrer en sund og skånsom måde at forbrænde de overskydne kalorier på.

Sole TT8 - High-end løbebånd

Sole TT8 – High-end

Det er udstyret med en 4 hestekræfters motor der i modsætning til de andre maskiner kører på vekselstrøm. Dette betyder bl.a. at motoren kræver mindre vedligeholdelse, har et lavere støjniveau og samtidigt holder meget længere. Altså har man her mulighed for at køre med meget høj intensitet over længere tid, uden at dette skader motoren som altså er beregnet til denne slags træning.

Det er udstyret med et overskueligt og flot LED display, med let adgang til manuel justering af hastighed imellem 0-20km/t, og derudover også justering af vinkling på helt op til 15%.

Udover den manuelle justering, følger der 10 forskellige programmer med, som giver nem mulighed for effektiv og varieret træning. Displayet også mulighed for at iagttage træningsinformation, såsom tid, kilometer løbet, samt kalorieforbrænding, og sidst men ikke mindst kommer løbebåndet med pulsmåler i håndtagende, så du har et komplet overblik over din træning.

Prisen ligger på 27.900,- Hvilket er markant højere end de andre muligheder. Men for dette modtager man også den ubestridte bedst holdbare maskine, der er egnet til helt op imod 8 timers løb om dagen, og derudover også levere en stor løbeflade med exceptionel støddæmpning.

Hvad er bedst for dig?

De eksempler der er brugt i artiklen er alle meget fornuftige produkter til de priser de kommer i, og det kommer derfor meget an på dine egne mål, når du skal vælge hvilket der er helt perfekt til dig. Til det lave budget står det meget klart, at Titan ST490 vil være idéel, selvom man dog får hvad man betaler for. For et skud oveni budgettet, kan man altså erhverve sig Abilica PRO FORM 525 ZLT, som kommer med større løbeflade, og i generelt mere solid kvalitet. Her vil man til en stadig fornuftig pris, modtage en større holdbarhed, og derudover også et større hastighedsinterval, så man har mulighed for større intensitet. Sidst men ikke mindst må det dog konkluderes at Sole TT8 løber med sejren hvis der kigges på generel kvalitet. Prisen på Sole TT8 er markant højere end de andre modellers priser, og de fleste vil nok sætte spørgsmålstegn omkring, hvorvidt der er brug for de fordele der følger med. Dette vil der for nogle heller ikke være, men hvis man har planer om at tage sit løb op på det næste niveau, og vil anskaffe sig et løbebånd der med sikkerhed vil holde i ufattelig lang tid, så er Sole TT8 klart det rigtige valg.